Hälytysosasto

Karjalohjan VPK:n hälytysosasto vastaa hälytystoiminnasta sammutus- ja ensivastesopimuksen mukaisesti, sopimus kattaa myös pintapelastuksen. Hälytysosaston toimintaa johtaa Jyrki Lainio. Hälytysosaston koulutuksesta vastaa koulutuspäällikkö Tomi Vuorio.

Hälytysosastoon kuuluvat jäsenet ovat saaneet koulutusta erilaisilta kursseilta (esim. sammutustyökurssi, savusukelluskurssi, ensivastekurssi). Osaamista ylläpidetään viikoittain maanantaisin paloasemalla klo 18 järjestettävissä harjoituksissa, joissa kerrataan ja harjoitellaan kaikkia pelastustehtävissä tarvittavia taitoja.

Hälytysosastoon kuuluminen edellyttää jäseneltä vahvaa sitoutumista. Sopimuksessa määritelty  miehistövahvuus (1+3, jossa 1 savusukelluspari) on täytyttävä ympäri vuorokauden kaikkina vuoden päivinä. Karjalohjan VPK;n  ensivasteyksikön lähtövalmius on 10 minuuttia ja muihin pelastustehtäviin on lähdettävä viimeistään 12 minuuttia hälytyksestä. Karjalohjan VPK:n hälytysosastossa toimii noin 20 aktiivista pelastajaa (sekä naisia että miehiä).

Kiinnostuitko toiminnasta? Haluaisitko olla mukana? Koulutamme jatkuvasti joukkoomme uusia osaajia. Tule rohkeasti paikalle maanantaisin klo 18 alkaviin harjoituksiin tai ota yhteyttä:

Jyrki Lainio, Palokunnan päällikkö, p. 040 702  7086